Hub Noord-Brabant
 

Nieuws uit VSO 1B

Hallo, 

Wij zijn VSO onderbouw 1B. Bij ons zitten er twaalf leerlingen in de klas. Juf Elles is heel de week onze leerkracht en ze krijgt hulp van 2 onderwijsassistenten. Op maandag en dinsdag is dit Aafje en op woensdag, donderdag en vrijdag is dit Romy. Ook hebben we van maandag tot en met donderdag een stagiaire pedagogiek in de klas en zij heet Anouk. 

Naast leerlingen en leerkrachten hebben we ook een hamster in onze klas welke heel goed wordt verzorgd door een leerling. 

De klas is ingedeeld op niveau en leeftijd. Hierdoor krijgen we uitdagende lessen aangeboden. Dit zijn onder andere de volgende vakken: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Engels en Wiskunde. Tijdens taal, rekenen en spelling werken we groeps-overstijgend binnen de hele school. Kort gezegd betekent dit dat de leerlingen in verschillende klassen taal, rekenen of spelling krijgen op hun eigen niveau. 

In onderbouw 1B werken we met weektaken wat wil zeggen dat we per week één weektaak krijgen die we aan het einde van de week af moeten hebben. Op deze manier leren we zelfstandig ons eigen werk te maken. Wij houden ook spreekbeurten over onderwerpen die ons aanspreken. Verder hebben we op maandag, dinsdag en donderdag To-Go. Hierbij gaan we allemaal verschillende onderwerpen bespreken en speelt de praktijk een grote rol. We gaan hier veel dingen bij doen zoals: tekenen, knutselen, koken enzovoort.
We werken (samen met VSO 1A) in drie groepen en iedere dag krijgen we To-Go van een andere juf. 

Tot slot hebben we nog één keer in de week vreedzame school. Tijdens vreedzame school leren we hoe we voor onszelf en voor elkaar kunnen opkomen. Ook geven we elkaar complimenten. In klas onderbouw 1B zijn wij samen sterk! 

Groetjes,

Onderbouw 1B