Hub Noord-Brabant
 

Nieuws uit VSO 1A

  Hoi allemaal,
Wij zijn VSO onderbouw 1A. We zijn een gezellig clubje van 14 leerlingen. Juf Kaylee is de hele week de leerkracht van de groep. Op maandag en dinsdag is juf Marieke onze onderwijsassistente en op woensdag, donderdag en vrijdag komt juf Dorien ons helpen. Van dinsdag tot en met donderdag loopt juf Lieke stage in onze klas. Zij studeert PABO aan de Fontys. 
Onze klas is ingedeeld op niveau en leeftijd. Tijdens taal, spelling en rekenen werken wij groepsoverstijgend. Hierdoor kunnen we deze vakken op ons eigen niveau volgen. Op maandag, dinsdag en donderdag hebben wij in de middag ook To-Go. Hier behandelen we steeds een aantal weken een bepaald thema. 

Verder hebben we nog bijvoorbeeld verkeer, schrijven, knutselen en werken met ontwikkelingsmateriaal. Ook werken we in de klas met de methode Vreedzame School. Dit zijn lessen op sociaal-emotioneel gebied en deze lessen doen we met de hele klas samen.

Wij vinden het ook heel erg leuk om samen te spelen, te bouwen, te zingen en te dansen. We hebben dan ook één keer in de week het vak Dans en Drama. Ook krijgen we allemaal steeds meer praktijkvakken zoals techniek, tuin en koken.
Wij zijn er klaar voor om er met elkaar een super fijn schooljaar van te maken!
 Groetjes van VSO onderbouw 1A


 Uitstapje Muziektheater

We zijn met een clubje uit de klas naar het Muziektheater in Eindhoven geweest. We zijn naar de voorstelling  ‘Lejo ontdekt het orkest’. Lejo moet opeens het orkest dirigeren, Lejo de Maestro! Maar hoe hij ook zijn best doet, het lukt niet. We mochten Lejo helpen om het orkest te ontdekken. We mochten aan het eind van de voorstelling nog met Lejo op de foto. Super leuk!