Hub Noord-Brabant
 

2019 BVL

Terug naar het overzicht Geplaatst op: 16 april 2019

Verkeer:Verkeersveiligheid van kinderen is een zaak van de school, de ouders, de politie, de wijk en Veilig verkeer Nederland. De school heeft een verkeerswerkgroep. Deze werkgroep bestaat uit leerkrachten en een verkeersouder. Deze werkgroep houdt zich bezig met de praktische- en theoretische verkeersveiligheid. Denk hierbij aan verkeerseducatie in de klassen, overleg met de gemeente/ politie/Veilig Verkeer Nederland, theoretisch/praktisch verkeersexamen en aandacht voor school-thuisroute. 

BVL De school is in het bezit van het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL). Dit Label is een kwaliteitskeurmerk. Een uiterlijke waardering voor de geleverde kwaliteitsverbetering op het gebied van de verkeersveiligheid op en rondom de school. Met het BVL willen de locaties laten zien dat ze de verkeersveiligheid serieus nemen. Om de veiligheid rondom de school te kunnen waarborgen, zijn de volgende afspraken gemaakt: 

·         Komt u met de auto, houd u dan rekening met de gestelde rijrichting. Dit houdt in dat we tijdens het halen en brengen van de kinderen de straat vóór de school als eenrichtingsverkeer beschouwen. Dus neem vanaf de Kortfoortstraat de ingang naar de Tulpstraat en volg de weg totdat hij overgaat in de Ruwaardstraat.

·         Wij vragen u vriendelijk uw auto te parkeren bij Golfslagbad Oss. Parkeert u toch in de Ruwaardstraat dan vragen wij u vriendelijk om aan één zijde (kant van de school) te parkeren. Dit zodat de taxi’s er ten allen tijden langs kunnen.

·         Op het VSO schoolplein wordt niet gefietst. Loop met uw fiets aan de hand tot aan of vanaf de poort.

·         Zowel de Kortfoortstraat als de Tulpstraat en Ruwaardstraat vallen binnen  een 30 kilometer zone, houd u daar rekening mee! Er fietsen en lopen veel kinderen.