Hub Noord-Brabant
 

SO A groep

Juni 2017
Ook al is het, de afgelopen tijd, mooi weer geweest, er wordt nog steeds hard gewerkt in de klas! De kinderen leren met deze werkjes o.a. een langere tijd met hetzelfde materiaal bezig te zijn én we oefenen ook de fijne motoriek.

2017 Juni groep A

 

Mei 2017
In de week van 9 mei had de A groep hun schoolkamp en schoolreisjes. Drie dagen lang zijn we op pad geweest. Op dinsdag naar Dippie Doe, op woensdag naar het pannenkoekenrestaurant met speeltuin en een huifkartocht en op donderdag naar het zwembad en Herperduin.De leerlingen en wij hebben echt genoten van alle leuke dingen, van de blije gezichten en de gezelligheid. Wat een feest!!!!

2017 Mei groep A

 

Februari 2017
In de maand februari hebben we gewerkt aan het thema carnaval. Hoe kun je jezelf verkleden en hoe zie je er dan uit? We hebben van alles gezien en geprobeerd rondom de clown, de prinses en de indiaan.We waren dan ook heel nieuwsgierig hoe iedereen in de klas verkleed zou zijn!!! Samen met de kinderen hebben we er een heel gezellig maar ook lekker rustig feest van gemaakt!

2017 Februari groep A

 

Januari 2017 
Een van de leukste activiteiten van onze klas is zwemmen! Elke donderdag gaan we met  de leerlingen én een heleboel begeleiders naar het zwembad. Sommige kinderen oefenen in het ondiepe met watervrij worden en drijven, anderen wennen in het halfdiepe aan het niet voelen van de bodem en een aantal zwemmen zelfs al het diepe zwembad op en neer. Erin is druk bezig met het halen van stickers en dat gaat al erg goed!! Sanne kan al helemaal kopje onder. Rik, Luuk en Lotte trekken elke week flink wat baantjes in het diepe. Hüveyda kan al drijven met hulpmiddelen. Timur durft al tot halverwege het ondiepe te lopen! De donderdag voor elke vakantie is het helemaal feest!! Want dan mogen de kinderen die het leuk vinden één voor één met de zwemjuf naar het Berenbad om daar een paar glijbanen te proberen!!!

2017 Januari groep A

 

November 2016
De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het leukste en spannendste thema van het jaar: Sinterklaas!!! Er worden volop liedjes gezongen, geknutseld en we kijken elke dag naar een filmpje over Sinterklaas. En wat vooral geoefend wordt, zijn de gebaren!! Kennen jullie het gebaar voor paard al???Tijdens de gymles kunnen alle kinderen hun kunsten als Piet vertonen en dat gaat al erg goed. Filmpjes hiervan zullen we aan Sinterklaas laten zien als hij bij ons in de klas komt maandag 5 december.En we zijn natuurlijk heel benieuwd wat voor cadeautjes we gaan krijgen…..

2016 November groep A

 
Oktober 2016
Onze A groep bestaat uit leerlingen in de SO leeftijd: Timur, Sanne, Lotte en Rik én leerlingen die al 12 of 13 jaar zijn: Erin, Lucas, Caitlin, Luuk en Hüveyda.
In de A groep bestaat het aanbod vooral uit praktische vaardigheden oefenen: 
- zelfstandig aan en uitkleden
- met begeleiding deelnemen in het verkeer
- zelfstandig spelen en keuzes maken
- opdrachten en taken uitvoeren
Onze VSO leerlingen maken daarnaast ook kennis met de praktijkvakken tuinbouw, koken en huishoudkunde. Dit doen we samen met VSO A. Ook vinden we het belangrijk dat we zoveel mogelijk in de ‘echte wereld’ zijn. Dit houdt in dat we veel uitstapjes maken naar de winkel, de (kinder)boerderij, het bos etc. Daar zien de kinderen namelijk echt hoe het eruit ziet, ruikt en voelt. 
 

2016 Oktober A groep