Hub Noord-Brabant
 

VSO 1A

Juli 2017
Op 11 juli was het dan zo ver, juffendag! Als verrassing gingen we met de klas naar speeltuin Elckerlyc. Daar konden we rennen, springen, kruipen, schommelen en spelen met zand en water! Tussendoor kregen we lekker een snoepje en hebben we aan de grote picknick tafel gegeten. Opeens begon het heel hard te regenen en zijn we gaan schuilen onder het afdak. Daar hebben we staan wachten tot het droog werd. We hebben onze spullen verzameld en zijn naar de kinderboerderij gewandeld. Daar mochten we ook nog spelen en hebben we allerlei dieren gezien. We mochten de geiten aaien, maar ook de konijnen, de schapen, de cavia’s, de pony’s en noem maar op! Eenmaal terug op school hebben we genoten van een filmpje en lekker wat chips.Als klap op de vuurpijl kregen we daarna nog een cadeautje: een reuze bellenblaas! Het was een superfijne dag.

2017 Juli groep B

 

Juni 2017
Eindelijk was het dinsdag zo ver, tijd voor schoolkamp. Na een gezellige busreis met allerlei liedjes kwamen we aan bij Hotel Heppie. We hebben onze spullen naar de slaapkamers gebracht en allemaal een bed uitgekozen. Hierna mochten wij het terrein verkennen, en o... wat hadden ze veel! Een speeltuin binnen en buiten, skelterbanen, een klimbaan, een voetbalveld, een relax ruimte, een legobouw zaal en een heus theater! Toen was het tijd voor een boterham en daarna mochten we nog een keer spelen. Als avondeten kregen wij lekker macaroni en een kommetje vla. 's Avonds was er een playbackshow. We hebben mooie optredens gezien: Ernst Bobbie en de rest, Frozen en Mega Mindy. Daarna waren we harstikke moe en zijn we fijn gaan slapen. Op woensdag hadden we in de ochtend sport en spel. Na de lunch hadden wij workshops. Je kon lego bouwen, zeepjes maken, figuurzagen, knutselen, boerengolf en schminken! Dit was ook een groot succes. Bij het avondeten hadden we deze keer lekker friet met kipnuggets en een ijsje! Na het eten nog even fijn bankhangen en toen douchen en naar bed. De volgende dag was het al donderdag, kamp is voorbij gevlogen! Gelukkig mochten wij nog één keer spelen en na het eten van de boterham kwamen de papa’s en mama’s ons halen! 

Mei 2017
We deden mee aan de Waterles bij het Bomenpark in Heesch. Toen we aankwamen, vertelde een mevrouw ons wat we allemaal mochten doen. We waren meteen super enthousiast: spelen in de waterspeelbak, dingen mogen proeven, gekeken naar hoe een douche en een toilet werken, tikkertje gedaan met de reiger en de kikkers. Ook hebben we bekeken welke spullen drijven en welke spullen zinken. Buiten hadden we allerlei opdrachten met eenden en we mochten de eenden zelfs voeren. Het hoogtepunt was toch wel het ‘vissen’. De leerlingen mochten met een schepnet zoeken naar beestjes. Onze vondst deden we in een klein bakje en dit bakje mochten we binnen onder de loep leggen. We zagen de kikkervisjes, wormpjes en waterplanten dan supergroot op de muur! Het was een hartstikke leuke middag!
Groetjes SO B

2017 Mei groep B

 

April 2017 
Vandaag was het eindelijk zo ver: de koningsspelen stonden letterlijk voor de deur! Eerst hebben we genoten van een lekker ontbijtje, we konden kiezen uit allerlei beleg en verschillende soorten drinken. Ook kregen we komkommer en stukjes appel. Hierna hebben we de koningsspelen geopend met de koningsdans. Toen was het tijd voor de spellen, we mochten steeds een ander spel van de waslijn kiezen. Zo hebben we gesjoeld, geblinddoekt een parcours afgelegd en gevoetbald met jurken aan! Het hoogtepunt was toch wel het springkussen, hier hebben we 2x op mogen genieten. Het was een topdag! Fijne vakantie allemaal.

2017 April groep B

 

Februari 2017
Waar is dat feestje…..hier is dat feestje!
En dat was het! We hebben vandaag een gezellig feestje gevierd met de hele school. We begonnen eerst met de optocht door de wijk. Daarna zijn we naar de aula gegaan om verder feest te vieren. Eerst kwamen de dansmariekes van de ‘Rauw Ossekar’ hun mooie dans laten zien. Wat kunnen die meiden dansen zeg. Na de dans was het tijd voor de prijsuitreiking. Groep 7/8 heeft de 1e prijs gewonnen! Daarna hebben we nog gedanst en gehost tot het tijd was voor onze boterham en een lekker broodje knakworst! Smullen hoor.’s Middags hebben we in de klas een carnavalsbingo gedaan met kleine prijsjes. Dat was gezellig. Daarna hebben gespeeld en zijn we nog even naar buiten geweest. De dag is voorbij gevlogen.

2017 Februari groep B

 

 

M="676",AANTAL="allemaal",PRESENTATIE="lightbox"]]

Januari 2017
We hebben genoten van een verkeersvoorstelling! Mevrouw Rood wilde graag leren fietsen en mevrouw Groen ging met onze hulp uitleggen hoe dit moest. Eerst kroop mevrouw Rood achterstevoren op de fiets! Dat was natuurlijk helemaal verkeerd. Toen leerden we een liedje over op je fiets stappen, hierin werden allerlei vragen gesteld ‘waar zit je bel? Waar zit je licht?’. Wij deden natuurlijk enthousiast mee! Daarna leerde mevrouw Groen en mevrouw Rood ons bij welk verkeersbord je wel mag fietsen en bij welk verkeersbord juist niet! Daarna leerde we nog een liedje. Want hoe steek je over op de fiets? Of lopend? Dit liedje ging over links en rechts. Dit vonden we nog best moeilijk maar we deden toch goed mee. Op het einde mochten we nog even kletsen met mevrouw Groen en mevrouw Rood. Wij hebben genoten van de voorstelling en willen veilig verkeer Nederland dan ook bedanken! Wij vonden het top. 

2017 Januari Groep B

 

 December 2016
Bijna kerstmis! In onze klas hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan. Op 12 december kwam de moeder van Quinten ons helpen in de klas. We hebben in oase een kerststukje gemaakt met dennenappels, takjes, kleine kerstballetjes en andere versieringen. Daarnaast hebben we 2 weken ontzettend veel geknutseld voor de kerstmarkt. We hebben uiltjes gemaakt van dennenappels, mooie kerstbomen van papier en we hebben zakdoeken beschilderd met mooie kersttekeningen.Op 20 december gaan we onze knutselwerken verkopen op de kerstmarkt en hopen we dat we een mooi bedrag ophalen voor kinderen in Afrika. 

2016 December groep B

 

November 2016
Op een middag zijn er 5 studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen geweest die een verwenmiddag organiseerden. We hebben allerlei leuke activiteiten gedaan. Het begon met een spannend verhaal over piraten. De kinderen hielden hun adem in! Daarna hebben we een eigen piraatje geknutseld. En we hebben buiten allerlei piratenspelletjes gedaan: gouden kettingen stelen en “piraatje mag ik over varen”. Eenmaal weer in de klas hebben we een filmpje van Piet Piraat gekeken en kregen we schatkist snoepjes. Daarna werden we nog geschminkt.
We hebben een superleuke middag gehad en willen de studenten van de HAN ontzettend bedanken.

2016 November groep B

 

September 2016
We hebben een uitstapje gemaakt naar het bos. We werden ontvangen in een mooie ruimte, daar stonden bankjes voor ons klaar, in de kring zaten kabouter Bram en Hetty de heks al op ons te wachten. We werden welkom gegeten met een kabouterkoekje, daar hebben we heerlijk van gesmuld. Toen vertelde de kabouter dat ze een schat hadden gevonden, we gingen samen kijken wat er in de schatkist zat maar…. die was leeg! Na goed zoeken vonden we toch één klein eikeltje. Een schat uit het bos!
We kregen daarna uitleg dat wij zelf schatten mochten zoeken en dat wij ons eigen bos parfum mochten maken. Met knapzakjes gingen we op pad! In het bos zochten we allerlei spullen en deze deden we in de vijzel. Alles werd geprakt en wat er over bleef deden we in een potje, een beetje water erbij en klaar was het bosparfum! Daarna hebben we nog even door de bossen gestruind en hebben we eikeltjes gezocht. Moe maar voldaan zijn we teruggereden naar school. Het was een geslaagd uitstapje. 
 

2016 September groep B