Hub Noord-Brabant
 

VSO zorgklas

April 2017
Bezoek politie HUB Oss. Na het bezoek aan de brandweerkazerne vorige maand was het dinsdag 11 april tijd voor een bezoek van de politie. Met loeiende sirenes kwam er een politieauto met daarin twee politieagenten het VSO-plein oprijden. Super leuk, maar toch stiekem ook wel een beetje spannend…Om de beurt mochten de leerlingen in de politiewagen achter het stuur gaan zitten. Caitlin mocht zelfs even door de portofoon praten en Tijmen mocht de sirenes zelf aanzetten. Het was weer een leuke en leerzame middag!
 

2017 April VSO A

 

Maart 2017
Maandag 20 maart heeft VSO A samen met de A-groep een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Oss. We werden ontvangen door vrijwilliger Toon die ons meteen meenam naar de garage waar alle brandweerauto’s staan. We mochten met z’n allen even en een echte brandweerauto inzitten, wat een feest! Daarna naar de kapstokken en om de beurt een helm en/of jas aan. Dolle pret natuurlijk! En alsof dat nog niet genoeg was mochten we nog een keer met de hele groep in de auto die vervolgens met loeiende sirenes over het terrein reed. Wat een ervaring! Als klap op de vuurpijl werd de brandweerslang uitgerold en mochten we om de beurt samen met Toon water spuiten. Een super leuke en leerzame middag waarvoor we de brandweer Oss nogmaals hartelijk bedanken!

2017 Maart VSO A

 

 Februari 2017
Februari! De maand waarin het thema carnaval volop in de aandacht is in onze VSO A klas. Voor we de voorjaarsvakantie ingingen hebben we een leuk carnavalsfeest gevierd! We hebben een prachtige caravan van Bassie en Adriaan geknutseld voor de optocht. De leerlingen hadden mutsen geknutseld en ook waren er verschillende robots “Robin” in ons midden. Onze slogan hierbij: VSOA gaat er tegenaan met Bassie en Adriaan! Het hossen was ook erg gezellig! Vrolijke snoetjes die aan het einde van de dag echt toe waren aan vakantie!

Iedere vrijdag hebben wij een keuzeprogramma, waarbij de leerlingen mogen werken in het arbeidstrainingscentrum (ATC), de keuken en snoezelen in de snoezelruimte. Ontspannen, maar ook ontwikkeling in de zelfredzaamheid staan hierbij centraal! De afgelopen periode hebben wij saroma toetjes gemaakt in de keuken. 

2017 Februari VSO A

 

Januari 2017 
Na een heerlijke kerstvakantie zijn we het nieuwe jaar weer goed gestart in VSO A. Met het winterse weer natuurlijk gestart met een winterproject: knutselen, woorden en plaatjes matchen en proefjes met water en ijs. Leuk en leerzaam! Ook hebben we deze maand een bezoek gebracht aan kinderboerderij De Elzenhoek. Gekeken bij de konijnen, poesjes en grote schildpadden. Daarna naar buiten gelopen langs de ezels, de geiten, de paarden, de kippen en pauwen en natuurlijk even gekeken bij het dikke varken. Zo’n bezoek is natuurlijk altijd een klein feestje!

2017 Januari VSO A

 
November 2016
Dinsdag 1 november is de VSO A groep naar de Hooge Vorssel geweest voor een Eekhoornles.Eerst hebben we binnen naar een liedje en een verhaaltje over de eekhoorn geluisterd. Daarna mochten we naar buiten om spelletjes te doen en op zoek te gaan naar een echter eekhoorn in het bos.De spelletjes hebben we allemaal gedaan, maar…. Een echte eekhoorn hebben we in het bos niet kunnen vinden! Maar wat denk je? Toen we ’s middags weer terug op school waren, zat er een eekhoorntje op het veld naast onze klas. Hij wist vast dat we naar hem op zoek waren!

2016 November VSO A

 
Op woensdag 9 november was er weer het nationale schoolontbijt.
In de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan elk jaar ruim een half miljoen kinderen op school samen eten op ongeveer 2700 scholen. In onze groep hebben we samen met de leerlingen de tafel gedekt en besproken wat er allemaal voor lekkers was; boterhammen, broodjes, krentenbollen, kaas, jam, stroop en smeerkaas. Daarnaast was er ook voor drinken (melk) en fruit gezorgd. Wij hebben heerlijk van al het lekkers gesmuld!
 

2016 November schoolontbijt

 

Oktober 2016
Inmiddels zijn we alweer een paar weken hard aan het werk in het nieuwe schooljaar. Vol enthousiasme zijn we met onze groep aan het nieuwe jaar begonnen. Iedereen is al gewend aan ons nieuwe lokaal en onze nieuwe leerling Tijmen heeft zijn plekje al helemaal gevonden. Ook Lenny, de nieuwe juf van VSO A, raakt al steeds meer gewend! Samen met Tijmen, Babet, Martina, Tim, Derek, Jordi en Michel gaan we er weer een fijn en leerzaam jaar van maken!  Naast ons eigen programma hebben we ook groepsoverstijgende acitiviteiten als: koken, boodschappen doen, tuinbouw, huishoudkunde en knutselen. Best spannend, maar ook wel heel erg leuk! 

2016 Oktober VSO A