Hub Noord-Brabant
 

groep 4-5

Op 20-03-2017 gaat deze groepsnaam veranderen naar SO 4-5

Februari 2017
Wat een geweldige dag hebben wij gehad! We hebben vandaag een gezellig feestje gevierd met de hele school. We begonnen eerst met een vrolijke optocht. Hierna hebben we feest gevierd in de aula. We kregen daar bezoek van de dansmariekes van de ‘Rauw Ossekar’. Na de dans was het tijd voor de prijsuitreiking. Groep 7/8 heeft de 1e prijs gewonnen! Daarna hebben we nog gedanst en gehost en gedanst en gehost tot het tijd was voor onze boterham en een lekker broodje knakworst! In de middag was het tijd voor het bakken van cupcakes, een modeshow over de tafels en carnavalsbingo.Moe maar voldaan gingen wij naar huis om 15.00! 

2017 Februari groep 3-4

 

Januari 2017
Na een heerlijke kerstvakantie zijn we in januari weer goed begonnen in de klas.We werden natuurlijk allemaal verrast door het winterse weer met sneeuw, ijzel en vrieskou dus…aan de slag in de klas. Eerste samen een sneeuwman tekenen, stap voor stap...met een prima resultaat! Daarna een sneeuwman knutselen met papiersnippers. Daarbij hebben de kinderen flink samen gewerkt en ook daarvan is het resultaat super!
Vrijdag eind januari hebben we op school een voorstelling van verkeer meegedaan! Iedereen was enthousiast en we leerden weer veel over het zebrapad, oversteken en de fiets. We konden meeklappen, meezingen en vooral meedoen met allerlei verkeerssituaties! Knap gedaan! 

2017 Januari groep 3-4

 

 December 2016
Afgelopen maand heeft in het teken van verschillende festiviteiten gestaan. We hebben natuurlijk Sinterklaas gevierd op school, maar daarna was het tijd voor alles rondom Kerst! De kinderen hebben de afgelopen weken keihard geknutseld voor de kerstmarkt. Ze hebben in hartjes de tekst ‘Merry Xmas’ gebrand, dennenappels versierd met groene verf en glitters (het leken net echte kerstbomen!), waxinelichthouders gemaakt en prachtige tasjes met daarop een rendier geknutseld. Dit deden de kinderen niet helemaal alleen, wij kregen namelijk veel ouderhulp waar wij ontzettend blij mee waren! Op 20 december was het dan zover! De kerstmarkt. En wat hebben we het leuk gehad. Er waren ontzettend veel opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, mama’s, papa’s, broertjes en zusjes. Iedereen heeft genoten van alle mooie kraampjes, de Kerstman, de hapjes, de knisperende vuurtjes en de muziek. Bedankt voor alle inzet, gezelligheid en sponsorgelden om de markt tot een groot succes te maken.

Fijne feestdagen!

2016 December groep 3-4

 

 

November 2016
Woensdag 9 november was er het  schoolontbijt. Zo ook in onze klas.Natuurlijk hadden we de tafels gezellig in een kring neer gezet en `n ruime tafel klaar gemaakt met het ontbijt buffet: gesneden bruin brood, broodjes, krentenbollen, kaas, smeerkaas, jam, stroop…...mmmm! Eerst hebben we onze eigen place-mat ingekleurd endaarna…….gerommel bij enkele buiken: We hebben honger!!! Dus in tweetallen lekker ons eigen ontbijtje gesmeerd en smullen maar! Na het eten nog enkele spelletjes samen op het digi bord van het schoolontbijt gespeeld. `n Super geslaagd ontbijt!
 

2016 November schoolontbijt groep 3-4

 
Een tekenles met als thema: herfst.
“Zouden jullie `n eekhoorn kunnen tekenen?”  “Neeeee, dat lukt nooit!”
“We gaan vandaag samen, stap voor stap, leren een eekhoorn te tekenen! Let maar op!”
Het was erg leuk….tijdens de les, was enthousiast de reactie : “ik  zie al een eekhoorn?!”
Het super resultaat zien jullie  hieronder.
 

2016 November groep 3-4

 

Oktober 2016
De kinderboeken week had dit jaar als thema ‘ Voor altijd jong’. We hebben een mooi project gemaakt met opa`s en oma`s. De oma van Meintje, opa en oma van Jasmijn en Jasmijn van groep so 7-8 hebben ons voorgelezen. Vol aandacht luisteren de kinderen naar de verhalen van `opa sloddervos`, `opa en oma oelewapper` en `pas op, opa`.De leerlingenwerken hard aan de reken-knutsel-puzzel-kleur opdrachten van het kiesbord.Kijk maar eens mee!

2016 Oktober groep 3-4