Hub Noord-Brabant
 

groep 6-7

Juli 2017
Als afsluiting van het schooljaar vieren we in groep 5-6, juffendag. De stoere jongens en meiden vinden graffiti prachtig dus… een graffiti workshop was een schot in de roos…Het was een hele gezellige dag, zie hier het resultaat! Hele fijne vakantie allemaal! Groep 5-6!!

2017 Juli groep 5-6

 

Juni 2017
Wat is er mooier om eens te kijken dan naar hoe we er allemaal uitzien… Er is heel veel hetzelfde  maar er zijn ook grote verschillen tussen kinderen. Zo ontstond “onze nieuwe leerling.” Met alle kinderen hebben we hem getekend met alles er op en eraan! Ook hebben we weer een mooi woordweb gemaakt op het digibord en hebben we ons zelf gekleid.. Het thema: 'mijn lichaam', was een groot succes!

2017 Juni groep 5-6

 

 

Mei 2017
zzoem, zzzzoem… Bij het mooie weer horen natuurlijk insecten en nog veel meer dieren! We hebben in groep 5-6  een mooie lentehoek gemaakt met de juffen. Op de kinderboerderij hebben we een leskist mogen lenen over bijen waardoor we veel over deze nuttige diertjes hebben geleerd. We hebben bijtjes en honingraatjes geknutseld en geproefd van verschillende soorten honing. Mmm, lekker én leerzaam! Lente groeten van de kinderen uit groep 5-6

2017 Mei groep 5-6

 

April 2017
Okido… Dat is de titelsong van koningsspelen 2017! Zie ons eens dansen met z’n allen! We hebben een sportieve dag gehad. We hebben gevoetbald in jurkjes en hebben geklommen op de stormbaan. Het was een leuke dag! En nu, lekker genieten van de meivakantie!!!! Veel plezier!

2017 April groep 5-6

 

Maart 2017 
Een nieuw thema is altijd weer erg leuk. Dit keer maakten we de kinderen enthousiast voor het thema ETEN. Natuurlijk hebben we samen een woordweb gemaakt. De themahoek werd ook weer mooi aangekleed door de leerlingen. De leerlingen bakten en proefden er op los! Het was weer een leerzaam thema en wat vindt u van onze smakelijke knutsels??

2017 Maart groep 5-6

 

Februari 2017
Er hangt liefde in de lucht!
In de maand februari stond de klas in het teken van de liefde. Op 14 februari vierden we ook Valentijnsdag in de klas. De kinderen zijn druk bezig geweest het thema liefde. Wat is liefde eigenlijk en wat hoort daar allemaal bij? Niet alleen verliefd zijn en kussen, maar juist lief zijn voor elkaar en voor iedereen! En wat telt voor ons allemaal… all you need is love! En laat dit laatste nou ook nog eens een mooi thema zijn voor onze groep in de carnavalsoptocht!

2017 Februari groep 5-6

 

Januari 2017
Het thema in onze klas is deze periode: Kunst. Wat hebben we al veel over kunst geleerd! We hebben met zijn alle een woordenweb gemaakt met onze ideeën over kunst. Ook zijn we als echte kunstenaars aan het werk geweest. We zijn aan de slag gegaan rondom verschillende kunstwerken. We hebben de Cirkels van Kandinsky gemaakt, gewerkt met ecoline en wasco en een zelfportret gemaakt. Wij kunnen nu al hele mooie kunst maken, maar weten er ondertussen ook al behoorlijk wat van!

2017 Januari groep 5-6

 

November 2016
In groep 5-6 krijgen de kinderen wereldoriëntatie. We bieden dit schooljaar weer 3 vakken aan, namelijk: geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. Afgelopen periode zijn we bezig geweest met geschiedenis. De kinderen vonden het  erg boeiend om te zien hoe de treinen, televisie en de school er vroeger uit zagen. Als afsluiting hebben we gekeken naar onze `eigen geschiedenis`. De kinderen vonden het erg leuk om bezig te zijn met je eigen stamboom en ieders eigen babyfoto`s.De komende periode gaan we aan de slag met aardrijkskunde, we hebben er zin in!

2016 November groep 5-6

 

Oktober 2016
Van 5 t/m 16 oktober heeft de kinderboekenweek plaats gevonden. Dit jaar is het thema: ‘Voor altijd jong!’. Samen hebben we een mooie themahoek ingericht. We hebben een woordweb gemaakt met de klas en oude spulletjes verzameld die bij ‘vroeger’ horen. Ook is de oma van Robin komen voorlezen, dit was reuze gezellig! Zelf hebben wij ook opa’s en oma’s geknutseld in de klas. We hebben veel geleerd deze week over vroeger, opa’s en oma’s en voor altijd jong. Ook tijdens onze geschiedenislessen!
We wensen iedereen een fijne herfstvakantie! 

2016 oktober groep 5-6

 
 

September 2016
Na een fijne vakantie zijn we weer goed gestart in groep 5-6! We hebben een gezellige groep met 10 kinderen: 4 dames en 6 heren.We zijn alweer hard aan het werk. Lezen, rekenen, verkeer, schrijven en wereldoriëntatie: onze dagen zijn goed gevuld! Op 19 september hebben wij de ‘week tegen het pesten’ geopend in de klas en is hier de hele week aandacht aan gegeven.Gelukkig mogen we naast al dat harde werken ons ook lekker ontspannen! Onze juffen zijn trots op ons! Groetjes van ons allemaal!