Hub Noord-Brabant
 

VSO 1B

Juni 2017
Afgelopen periode hebben wij weer erg veel gedaan in de klas. Tijdens de muziekles hebben we veel gezongen, het leek wel V1B got talent!  Tijdens de seksuele voorlichting hebben we hele leerzame, een beetje spannende en soms ook grappige lessen gehad over onder andere ‘de pubertijd’ en ‘verliefdheid’. Op vrijdagmiddag zijn we gaan squashen, fitnessen en kano varen. Het is bijna het einde van het schooljaar. De tijd van rapporten is aangebroken. Ook zijn de nieuwe klasindelingen bekend gemaakt, dat was best wel even spannend maar we zijn allemaal blij met de indeling. We gaan er nog twee weken tegenaan en dan genieten van de vakantie…

2017 Juli VSO 1b .

 

 

Mei 2017 
Na de meivakantie zijn wij op schoolkamp geweest bij de Rowaldhoeve in Herpen. Joep uit onze klas ging samen met zijn vader op de tandem! Stoer hoor! De rest ging in de auto bij de juf(fen). Het was een geweldig kamp. We hebben veel leuke dingen gedaan zoals een dropping, oud Hollandse spelletjes en levend ganzenbord. Ajax moest de halve finale voetballen van de Europa League en dus zijn er een aantal leerlingen voetbal gaan kijken in het plaatselijke café. Voor de leerlingen die geen zin hadden in ‘voetbal kijken’ was er een disco in het huisje. De harde muziek en de lekkere hapjes maakten de avond compleet. 
Op vrijdag middag hebben we sport- en vrije tijdsoriëntatie. We gaan komende periode kano varen, zaalsporten en maken een heuse bioscoop waar we verschillende films gaan bekijken.Ook hebben we in de maand mei 2 toetsweken. Daarvoor doen we natuurlijk nog een beetje extra ons best.
We hebben inmiddels afscheid genomen van de lieve juffen Jitske en Lieke. Juf Nadine is na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk en Hanneke is na haar val van het paard helemaal hersteld. Nu hebben we onze ‘ouwe trouwe’ juffen weer terug, wat superfijn is!  

2017 Mei VSO 1b

 

April 2017 
Ook deze maand hebben we weer een aantal leuke activiteiten gedaan.We zijn bij de boerderij naar lammetjes wezen kijken want bij de lente horen lammetjes. Behalve kijken, mochten we ze ook aaien en vasthouden. Spannend maar leuk! We zijn ook een middag bij het “Teugeltheater” geweest. Sowieso was het een middag vol vermaak, maar behalve dat was het ook een toekomstoriëntatie.Ook daar zijn namelijk dagbestedingsplekken die mogelijk interessant kunnen zijn! Tijdens de taallessen zijn we bezig geweest met het oefenen van ‘telefoongesprekken’ en dát bleek nog niet zo simpel te zijn. We hebben vooral veel lol gehad en ook nog eens veel geleerd. Ook zijn we gestart met een lessencyclus ‘seksuele voorlichting’. Soms een beetje grappig en vreemd, maar vooral belangrijk en leerzaam!
De maand mei begint met de meivakantie en daarna gaan we met het VSO op schoolkamp in Herpen.
De voorbereidingen zijn in volle gang! Na het schoolkamp zal Nadine weer terug komen in onze klas en dus nemen we op het schoolkamp afscheid van Juf Jitske. We zullen haar zeker missen, maar we zijn ook blij dat Nadine er straks weer is! 

2017 April VSO 1b

 

Maart 2017
Het is de hoogste tijd om weer eens te laten horen hoe het gaat in de klas!Momenteel werkt juf Jitske in de klas op donderdag en vrijdag, omdat Nadine nog steeds met verlof is. Nadine is bevallen van een kerngezonde zoon: Vik! Gefeliciteerd juf Nadine!
Juf Lieke heeft enkele maanden gewerkt op maandag, dinsdag en woensdag. Inmiddels is juf Hanneke er weer. Die hebben we een paar maanden moeten missen wegens een ernstig ongeval: Juf Hanneke was tijdens het rijden met haar paard gevallen.
De carnaval is inmiddels ook weer voorbij. We hadden een wagen gemaakt met daarop onze foto’s: 'de sterren van V1B’. Na de optocht mochten we hossen, dansen en springen in de aula.
Onder het genot van heerlijke versnaperingen (drinken, chips, eierkoek) keken we naar de dansgarde en de prins van Oss kwam langs, samen met zijn ‘hoge raad’, om het feest compleet te maken. 
Sinds een paar weken hebben we op maandag muziekles van juf Margot. Dan mogen we drummen, zingen en diverse muziekinstrumenten bespelen. Dit vinden we erg leuk! Ook zijn we druk bezig om onze persoonlijke doelen te behalen. Hiervoor hebben we een doelenboom in de klas met voor iedereen één doel en een stickerkaart. We doen goed ons best om drie stickers te verdienen. Dan is het doel behaald en komt er een nieuw doel in de boom! Ook heeft het 'Dode hoek project' weer plaats gevonden, onder leiding van mensen van Veilig Verkeer Nederland. Op school stonden 2 grote vrachtwagens waar we ook in mochten zitten om de dode hoek werkelijk te ervaren.
Volgende maand komt er weer een stukje online! Groetjes van V1B

2017 Maart VSO 1b

 
 
November 2016
In de klas zijn we druk bezig geweest met het thema Herfst. We hebben een herfsttafel gemaakt, een Engelse herfstles gehad en allerlei mooie knutselwerken gecreëerd. Ook zijn we aan de slag gegaan met het stellen van individuele doelen. Iedereen in de klas heeft een klassenregel uitgekozen welke we extra wilden oefenen. Als beloning voor het behalen van alle doelen hebben we in de klas een bioscoop gemaakt en lekker popcorn gegeten!
We zijn naar de bibliotheek geweest en hebben daar met zijn allen een super leuk voorleesboek uitgekozen. Het is “De Griezels” geworden van Roald Dahl. We hebben ontzettende lol wanneer de juf hieruit voorleest. Op vrijdagmiddag hebben we in verschillende groepen sport- en vrije tijdoriëntatie. We gaan trampoline springen (Rusheuvel), bakken en zaalsporten beoefenen. 

2016 November VSO 1B

 

Oktober 2016
Dit is geschreven door Selda:
Wij zijn V1B en zitten met 12 leerlingen in de klas. Ron, Sebastiaan, Martijn, Marijn, Selda, Finn, Hilal, Sarah, Joep, Nikita, Jet en Jodel. We hebben een heel hoop juffen: Riky, Anne, Marion, Hanneke en Nadine. Helaas is juf Hanneke nog niet op school want ze is van haar paard gevallen. Juf Nadine is er nog maar even. Zij heeft een baby in haar buik.
In de ochtend hebben wij lezen, taal, spelling en rekenen. Ook hebben we Argus Clou, gym en judo. In de middag hebben we praktijk, Strux, ATC, handenarbeid, verkeer, spreekbeurt, bieb en allemaal andere dingen. We hebben zelf regels gemaakt met zijn allen en deze hangen achter in de klas. Ook hebben we anti-pest regels bedacht. Iedereen heeft een regel uit mogen kiezen die hij of zij nog moeilijk vond. Als je dit heel goed oefent kun je elke dag een sticker verdienen. Is de kaart bij iedereen vol? Dan hebben wij een bioscoop middag in de klas!
Op vrijdagmiddag hebben we sport- en vrije tijdsoriëntatie. We gaan dan bijvoorbeeld fitnessen, zaalsporten of hebben het over games. Ik hoop dat het een gezellig jaar wordt. Groetjes Selda