Hub Noord-Brabant
 

Sponsorloop

Terug naar het overzicht Geplaatst op: 16 april 2018

Vanuit het doel “BEWEGEN” organiseert de school op woensdag 9 mei een sponsorloop. 

Voor dit doel vragen wij de leerlingen een mini-marathon te lopen in de vorm van rondjes rond de school. De afstand betreft 380 meter. De leerlingen zullen u (of opa /oma /oom / tante / betrokkenen) vragen de rondjes of de prestatie (in vorm van een vast bedrag) te sponsoren.

Het geld wat de leerlingen inzamelen met het hardlopen wordt gebruikt voor twee doelen;

Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel: Stichting Kindertehuis Bukit Lawang (Family House). Een medewerker van onze school is hier geweest en zal door middel van een presentatie de leerlingen hierover meer vertellen.

Stichting Kindertehuis Bukit Lawang is opgericht door Sugianto en Saskia Landman. Door een overstroming van de rivier in het dorpje Bukit Lawang zijn veel kinderen dakloos en zonder ouders achtergebleven. Sugianto en Saskia hebben als doel om deze kinderen een veilige thuisbasis en onderwijs te geven om hen zo een beter onderwijsperspectief te geven. Om de kosten voor onderdak, kleding en voeding te kunnen blijven betalen, zijn Sugianto en Saskia afhankelijk van financiële donaties. Op de website www.kindertehuisbukitlawang.com is meer informatie te vinden over Sugianto, Saskia en hun kindertehuis. 

Het andere deel van de opbrengst naar onze school. De opbrengst wordt geïnvesteerd in extra educatieve mogelijkheden voor het vak TOGO (denk aan excursies, gastlessen, lesmateriaal etc.).

In de gymlessen zal de komende weken extra geoefend worden met het lopen van de rondjes zodat de leerlingen goed in conditie zijn! 

 
 

Inschrijven voor nieuwsbrief

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.