Hub Noord-Brabant
 

SchoolBiEB Stedelijk VSO Rosmalen

Op onze school is een schoolBiEB van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch gevestigd. De schoolBiEB heeft tot doel om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Kijken, lezen, voorlezen en omgang met boeken is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling en stimuleert kinderen om na te denken over zichzelf en de wereld waarin zij leven. Diverse onderzoeken wijzen al jarenlang uit dat het plezier in lezen en een goede leeshouding ontwikkelen heel veel bijdragen aan de woordenschatontwikkeling en het leervermogen van kinderen. Een kwartiertje vrij lezen per dag levert je ruim 4.000.000 gelezen woorden en 1000 nieuwe woorden per jaar op!

De schoolBiEB is speciaal ontwikkeld voor alle kinderen van gemeente Den Bosch van 0 t/m 20 jaar en zorgt ervoor dat er altijd een passende collectie boeken op school aanwezig is. Deze collectie wordt ook steeds vernieuwd en aangevuld. Leerlingen hoeven dus niet bang te zijn dat ze na verloop van tijd alle boeken hebben gezien en gelezen. En omdat de bieb in de school staat, kunnen kinderen en leerkrachten altijd gebruik maken van de collectie.

Leerlingen van het Stedelijk VSO worden automatisch en gratis lid van deze schoolBiEB. Ze ontvangen een speciaal bibliotheekpasje. Met dit pasje, dat op school blijft, kunnen ze materialen lenen in de schoolBiEB. Leerlingen mogen per keer drie boeken lenen en deze boeken mogen ze drie weken houden. Bij het uitlenen komt er een bonnetje uit de printer waarop staat welke boeken er geleend zijn en wanneer ze retour mogen. Dit bonnetje stoppen we in het boek erbij. Mocht een boek onverhoopt beschadigd of vermist raken, dan neemt Bibliotheek ’s-Hertogenbosch contact met u op. Het boek zal dan tegen inkoopsprijs vergoed mogen worden.

In onze schoolBiEB werken biebmedewerkers. Dit zijn leerlingen die het leuk vinden om meer te leren betreffende schoolbiebwerkzaamheden en voor wie de schoolBiEB een leer-werkplek is. Zo is de schoolBIEB een plek geworden voor en door onze eigen leerlingen!

Wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft mag u contact opnemen met Anika Verschuur, de leesconsulent van onze school.

Tel: 06-14800429
Email: a.verschuur@bilbiotheekdenbosch.nl