Hub Noord-Brabant
 

VSO 2B

VSO 2B heeft 15 leerlingen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.
In onze klas zijn wij veel bezig met praktische vaardigheden om de leerlingen zo zelfstandig mogelijk te leren functioneren in de maatschappij. Wij gaan op excursies om te oriënteren welke werkplekken er zijn. Binnen verschillende bedrijven lopen we stage of leren we werken op locatie. Ook zijn we op school bezig met beroepsvaardigheden zoals:
Techniek, productie, koken, tuin, huishoudkunde en creatieve productie.
Natuurlijk oefenen we ook de schoolse vaardigheden, bij groep doorbrekend rekenen, klok en agenda, maar we maken ook een boodschappenlijst en tellen we hoeveel iets kost. Bij het lezen maken we gebruik van de WerkZe-krant en Nieuwsbegrip, maar ook lezen we boeken voor als leerlingen niet zelfstandig kunnen lezen. Ook komen ict en weektaak aan bod.
Om ons te oriënteren op de wereld kijken we Buitendienst met veel weetjes uit de natuur en we maken daar een verwerking bij. En elke dag volgen wij het jeugdjournaal. We houden onze lichamelijke conditie op peil d.m.v. gym. Sommige leerlingen komen zelfstandig op de fiets en gaan zelfstandig naar hun stage. Hierbij verwerken we ook verkeerslessen.
Ook binnen de school verrichten we diverse werkzaamheden zoals post wegbrengen, koffie zetten, boodschappen doen en het schoonmaken van de aula en koffiekamer, maar ook taken zoals het in en uit ruimen van de vaatwasser en papier ophalen.