Hub Noord-Brabant

Voorstellingen

Terug naar het overzicht Geplaatst op: 7 februari 2014

Onderbouw. We hebben met onze onderbouwklassen een erg leuke voorstelling gehad van toneelgroep Hilaria uit Den Haag. De voorstelling werd gegeven in de gymzaal van de Hazelaar en heet ‘Fata Morgana”. Het speelde zich allemaal af in Oosterse sferen, en het leuke van de voorstelling was dat niets van wat je zag ook echt klopte. Het bleek steeds toch weer heel anders! We hebben erg moeten lachen, onder andere om de dikke rondborstige buikdanseres. En ook de act waarbij meneer Diederik gehypnotiseerd werd, en vervolgens op een stoel werd gezet waaronder drie poten weggezaagd werden! Sommige acts waren wel heel erg spannend, bijvoorbeeld toen een leerling opgeslokt bleek door een enorme grote wurgslang, nadat hij in alle paniek om de slang per ongeluk opgesloten was in dezelfde kooi als dit gigantische beest! Gelukkig hadden we genoeg dappere leerlingen die zich toch elke keer weer als vrijwilliger aanmeldden bij een nieuwe act. Moedig hoor! De mannen van de theatergroep hadden zich voor de show eerst voorgesteld, en na de show mochten de leerlingen van alles aan hen vragen. Nou, je snapt wel dat we erg benieuwd waren naar hoe het nou precies zat met een aantal goochel en verdwijn trucjes! Wat ons betreft zien we ze volgend jaar graag weer terug !

[[FOTOALBUM="69",AANTAL="allemaal",PRESENTATIE="lightbox"]]

Bovenbouw Bij de cultuurcommissie kwam dit schooljaar het idee naar boven om voor de bovenbouw eens een ander soort voorstelling te organiseren. We wilden de leerlingen op school eens kennis laten maken met cabaret. Een eerste bezoek aan een cabaretprogramma kan een hele onderneming zijn. Mobieltjes uit, mp3-spelers uit, niet praten tijdens de voorstelling en zo voorts. Waarom moet dat eigenlijk? Als oud-onderwijzer haalt cabaretier Bert Schuiling in “Ondersteboven” een aantal herinneringen op over zaken waar hij behoorlijk van ondersteboven raakte. En waar we dus vreselijk om moesten lachen. Zo vertelde Bert over zijn eerste schooldag, over zijn moeder, die liever een dochter had gehad en over piercings. Ondertussen vertelde hij waarom een live-voorstelling toch anders is dan een dvd-opname. In de middag konden de leerlingen die daar interesse in hadden naar de Meet and Greet. Tijdens deze middag konden de leerlingen vragen stellen en vertelde Bert verschillende dingen over cabaret. Al met al voor de meeste een geweldige eerste ervaring met cabaret van zo dichtbij!

 

Inschrijven voor nieuwsbrief

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.