Hub Noord-Brabant

Verkeersdagen

Terug naar het overzicht Geplaatst op: 10 juli 2015

Op woensdag 1 juli 2015 hadden we voor een aantal klassen op school weer een verkeersvoorstelling. De naam van deze voorstelling was: Pats Boem!

In de voorstelling werd op een leuke manier aandacht besteed aan verantwoordelijk gedrag in het verkeer. Onderwerpen als: Een veilige fiets, bellen/appen op de fiets of scooter en alcohol in het verkeer kwamen aan bod.

Alle leerlingen hebben goed opgelet bij de voorstelling en daarna nog mee gedaan aan een workshop/ nabespreking van deze voorstelling.

Het was weer een leuke en leerzame voorstelling!

Vrijdag 3 juli 2015 hebben de leerlingen uit de klassen van Jos, Gerard, Marinke en Marlie de voorstelling ‘Kapot van Jou’ bekeken.

Een toneelstuk dat gaat over drie jongeren. Gewone jongeren met gewone toekomstdromen. Ze beslissen graag over hun eigen leven. Een foute beslissing kan echter fataal uitpakken…

Bij Kapot van jou staat verkeersgedrag niet op zichzelf; het is een afspiegeling van het alledaagse sociale gedrag.

De invloed van anderen, overmoed, onervarenheid, alcohol, drugs, hormonen. Wat gebeurt er als jongeren onder druk van anderen hun eigen grenzen overgaan? En wat betekent dat voor de toekomst?

Na de voorstelling zijn stukken uit het toneelstuk besproken en met leerlingen nagespeeld. Waarin het doel vooral lag op: hoe had het anders gekund?

Tot slot van de voorstelling kregen de leerlingen de mogelijkheid om hun gevoel op te schrijven. De briefjes werden in een wensboom opgehangen.

Ook werd er door middel van een dronkemansbril getoond hoe alcohol en drugs van invloed zijn op je gedrag en handelen. Kortom: een leerzame middag.

Vrijdag 3 juli is er ook voor unit geel en paars beneden en voor geheel unit blauw een verkeersvoorstelling geweest. Deze voostelling heette: ‘Muis en de grote verkeersshow’.

Een interactieve voorstelling waar door middel van het uitspelen van verschillende verkeerssituaties allerlei verkeersregels en verkeersborden werden besproken en uitgelegd.

Een voorstelling waar leerlingen veel bij werden betrokken, mee mochten denken/ spelen en waar veel is gelachen.

Een leuke en leerzame voorstelling!

 

Inschrijven voor nieuwsbrief

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.