Hub Noord-Brabant
 

UITNODIGING Thema-avond met Geert Bettinger

Terug naar het overzicht Geplaatst op: 11 april 2016
Thema-avond Seksueel misbruik bij jongens 
Dinsdag 10 mei om 19.30 uur 
Aanmeldingen via de website van Het Veilige Huis 
Bij Cello locatie De Binckhorst, Waterleidingstraat 2 te Rosmalen
 
Bij seksueel misbruik denken we vaak allereerst aan misbruik bij meisjes of vrouwen, maar seksueel misbruik bij jongens en mannen komt ook veelvuldig voor. Er wordt minder over gesproken. Door zowel de slachtoffers als verzorgenden en begeleiders. Geert Bettinger benadrukt hoe belangrijk het is dat hulpverleners meer stil staan bij seksueel misbruik bij jongens en mannen en de mogelijk ‘agressieve’ of ‘problematische’ signalen die er zijn om dit misbruik te herkennen. Tijdens de eerstvolgende thema-avond van Het Veilige Huis op dinsdag 10 mei 2016 met als thema ‘Seksueel misbruik bij jongens’spreekt hij over de mogelijke gevolgen en signalen van seksueel misbruik.
 
Wie is Geert Bettinger?
Geert Bettinger is trainer, coach van teams binnen zorg en welzijnsinstellingen en schrijver. Hij heeft het tot zijn missie gemaakt medewerkers anders te leren kijken naar ‘probleemgedrag’ dat hij signaalgedrag noemt. Als kind werd hij zelf seksueel misbruikt. Het was moeilijk om hierover te praten. Om te laten merken aan de buitenwereld dat er iets aan de hand was, vroeg Geert op een ‘negatieve’ manier aandacht. Hij werd als probleemkind bestempeld. De signalen werden verkeerd begrepen, een oplossing was niet in beeld. Veel zorgafhankelijke cliënten vragen ook op een ‘negatieve’ manier aandacht voor?hun persoonlijke situatie. Geert daagt mensen in zijn boek 'Door stil te staan kom je verder (2015) – Een andere kijk op 'probleemgedrag’ uit om creatief om te gaan met eigen opvattingen en mogelijkheden om signaalgedrag te vertalen naar oplossingen en mogelijkheden. Meer informatie over zijn boek? Lees de recensie op de site van het Veilige Huis Lees de recensie op de site van het Veilige Huis. 
 
Wat: Thema-avond Seksueel misbruik bij jongens
Datum:?Dinsdag 10 mei 2016
Tijd:?19.30 uur
Locatie:?Cello locatie De Binckhorst, Waterleidingstraat 2 5244 PE te Rosmalen
Kosten:?€10,- incl. koffie/thee (dit bedrag komt volledig ten goede aan Het Veilige Huis)
Maximaal aantal deelnemers: 20
Aanmelden: Via de website van Het Veilige Huis
 
Let op: op dinsdag 31 mei van 19.30 – 20.30 uur neemt Geert Bettinger ook plaats in de chatroom van onze (gratis) expert-chat. Schrijf je in via www.hetveiligehuis.nl.
        
Het Veilige Huis is een ouderinitiatief waar ouders samenwerken met organisaties om weerbaarheid en seksualiteit van kinderen met een verstandelijke beperking onder de aandacht te brengen.  
   
www.hetveiligehuis.nl
info@hetveiligehuis.nl

 

 

Inschrijven voor nieuwsbrief

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.