Hub Noord-Brabant
 

Staking 13 april

Terug naar het overzicht Geplaatst op: 17 april 2018

D2A vind het lastig te begrijpen waarom die leraren staken, maar steunen hun leraren voor de volle honderd procent. En doen aan werkdrukvermindering.

In klas D2C, hebben wij vandaag stil gestaan bij de landelijke staking in het onderwijs! Geen weektaak vandaag, maar een uur ‘staken’. Samen met de leerlingen hebben we gesproken over het doel van de staking en wat de leerlingen graag willen als er meer geld beschikbaar komt in het onderwijs. Enkele ideeën van de leerlingen: meer vak les, meer praktische lessen, meer assistentie en meer tijd om individuele gesprekken te voeren. Laten we hopen dat er geluisterd wordt naar alle mooie en goede ideeën. 

Wij hebben in D2D vanmorgen een Kahoot quiz gedaan over het staken. Daarna hebben we in de klas stakelingen gemaakt! Een krakeling maar dan dus anders!
 
  
 
We zijn in D2E vandaag druk bezig geweest met de staking. Meester Jos heeft ons eerst uitgelegd wat een staking precies is en waarom de leerkrachten vandaag staken. Daarna gingen we een debat houden, waarbij we onze eigen mening mochten uiten.Uiteindelijk zijn we samen een spandoek gaan maken met stiften en verf, dit was erg leuk!  Wij willen graag meer handen in de klas, zodat we nog meer hulp kunnen krijgen en de juffen en meesters het werk kunnen verdelen. 
 
  
 
 
 
 
 

Inschrijven voor nieuwsbrief

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.