Hub Noord-Brabant
 

 SO 1

Hallo allemaal
Leuk dat je kijkt bij SO1. Wij zijn de klas waar de jongste kinderen binnenstromen. Op dit moment zijn we met z’n 10e. Iedere ochtend kijken we op het digibord of iedereen er is. De kinderen klikken hun foto met naam aan. En dan gaan we tellen met hoeveel kinderen we zijn. Het lukt al bijna om alle vingers omhoog te houden. Ook zingen en dansen we iedere ochtend in de kring en geven we elkaar een hand en zeggen we “Goedemorgen!”.
In de klas is één van de kinderen het hulpje van de dag. Hij of zij mag de juf helpen, voorop lopen in de rij en als eerst kiezen op het kiesbord. Daarop kun je aangeven wat je wilt gaan spelen. Want dat doen we in SO1 heel graag en veel. De kinderen kunnen kiezen uit de poppenhoek, de zandtafel, de duplo, de trein, verven en nog veel meer.
Naast spelen werken we ook heel hard in SO1. We leren om te luisteren en kijken naar een prentenboek. Ook proberen de kinderen het prentenboek na te vertellen. Met behulp van foto’s die de ouders sturen leren de kinderen vertellen wat ze thuis hebben gedaan. En ze vinden het daarbij super leuk om zichzelf op het bord te zien.
Verder maken we mooie knutselwerkjes, werken we met ontwikkelingsmateriaal, spelen we spelletjes en koken we lekkere dingen. Alles is gekoppeld aan het thema wat centraal staat in de klas. Naar school en vriendschap zijn de thema’s waar we mee gestart zijn dit schooljaar. 
Kortom SO1 is een hele leuke, gezellige hardwerkende klas waar je ook heel fijn kunt spelen. Kom gerust een keertje kijken!