Hub Noord-Brabant
 

SO 2B

Gelukt! Je hebt de pagina van de leukste en gezelligste klas gevonden!


In SO2B is het leuk om te leren en heel gezellig om te spelen. Een aantal kinderen zijn ‘oude bekenden’ in de groep. Zij weten al precies hoe het gaat in SO2B en willen graag helpen om ook de nieuwe gezichtjes wegwijs te maken. Vier ijn vanuit een andere klas doorgeschoven om bij ons in SO2B nog meer te gaan leren.


We zijn een sportieve klas en gaan daarom 3x per week gymmen en 1x per week zwemmen. Het gymmen is op maandag, woensdag en vrijdag, het zwemmen is op donderdag. En alsof dat nog niet genoeg beweging is, spelen we ook nog regelmatig buiten om te ontspannen en om te leren goed met elkaar te spelen. Nu denk je misschien: ‘zijn ze ook nog wel in de klas?’ Nou en of! Daar wordt zelfs het hardst gewerkt van allemaal. Iedere dag zijn we bezig met rekenen, lezen & schrijven en sociale vaardigheden. We werken allemaal zo veel mogelijk op ons eigen niveau en leren daardoor ook nog eens heel veel van elkaar.
Iedere ochtend ‘checken we in’ in de klas op het Digibord, zodat we precies van elkaar kunnen zien wie er al is en wie er nog moet komen. We zeggen ook tegen iedereen gedag. Daarna gaan we in verschillende groepjes hard aan het werk en wordt er gewerkt aan individuele doelen. Juf Tessa helpt ons alle dagen van de week hierbij en zorgt ervoor dat we steeds weer nieuwe dingen leren. Meester Dennis is sinds dit schooljaar nieuw op school en helpt ons vier dagen in de week. Hij is er alleen op dinsdag niet, dan is Juf Simone in de klas om ons te helpen.


SO2B heeft heel veel zin in het nieuwe schooljaar, maar dat zullen jullie vanzelf zien. Op veel momenten kunnen ouders ons ‘volgen’ op Klasbord, waar we regelmatig foto’s en berichtjes plaatsen. Zo kunnen we goed laten zien wat we doen en wat we leren op school. We werken hard en maken veel plezier en dat willen we graag laten zien.