Hub Noord-Brabant
 

 VSO 2D

VSO 2D heeft op dit moment 15 leerlingen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.
In onze klas zijn de leerlingen zoveel mogelijk bezig met praktische vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te leren functioneren binnen de maatschappij. Om hen hierop voor te bereiden gaan we op excursies om te oriënteren welke werkplekken er zijn. Binnen verschillende bedrijven lopen we stage of leren we werken op locatie. Ook zijn we op school bezig met beroepsvaardigheden zoals:
Techniek, productie, koken, tuin, huishoudkunde en creatieve productie. 
Natuurlijk oefenen we ook de schoolse vaardigheden, bij groep doorbrekend rekenen, klok en agenda, maar we maken ook een boodschappenlijst en tellen we hoeveel iets kost. Bij het lezen maken we gebruik van de WerkZe-krant en Nieuwsbegrip, maar ook lezen we boeken uit de bieb. Verder komen Engels, ICT en weektaak aan bod.
Om ons te oriënteren op de wereld krijgen we les uit de nieuwe methode Faqta en we maken daar altijd een verwerking bij. En elke dag volgen wij het jeugdjournaal om op de hoogte te blijven van de dagelijkse actualiteit. We houden onze lichamelijke conditie op peil d.m.v. de gymlessen. Deze zijn afwisselend en uitdagend.Sommige leerlingen komen zelfstandig op de fiets en gaan zelfstandig naar hun stage. Hierbij verwerken we ook verkeerslessen.
Ook binnen de school verrichten we diverse werkzaamheden zoals post wegbrengen, koffie zetten, boodschappen doen en het schoonmaken van de aula en koffiekamer, maar ook taken zoals het in en uit ruimen van de vaatwasser en papier ophalen.