Hub Noord-Brabant
 

Techniek - hout

Alle kinderen die op het VSO in Boxtel zitten, komen bij juf Marianne in het handenarbeidlokaal werken met hout. Ook de leerlingen uit de brugklas komen in groepjes door het jaar heen lessen volgen.
Als ze voor het eerst komen, wordt er eerst een houten bak gemaakt die op school moet blijven om spullen in te bewaren voor de les.

Regelmatig zijn er korte instructies over materiaal, gereedschap en veiligheid, die per groepje op groepsniveau gegeven worden. Ook is er ruimte om af en toe wat ‘’proefjes’’ te doen om diverse andere technische vaardigheden aan bod te laten komen. Verder wordt er individueel gewerkt aan een opdracht waar eigen inbreng veel aandacht krijgt om zoveel mogelijk uitdaging aan te gaan.
Binnen de mogelijkheden van materiaal en gereedschap wat aanwezig is, kan er van alles gemaakt worden: een vliegtuig, een boot, kapstok, kastjes (met spiegeltje), stoeltjes, tafeltjes, hijskraan, molen, en dieren. Wat een leerling maar verzinnen kan, wordt aangepast aan wat de leerling kan en mag vervolgens gemaakt worden.