Hub Noord-Brabant
 

Nieuws uit SO2

 

In onze klas zitten 12 kinderen. Jort en Luuk zijn dit schooljaar nieuw in SO2, zij komen van SO1 af. Welkom Jort en Luuk. Ook juf Kim is dit schooljaar nieuw op school. Op maandag tot en met vrijdag is juf Kim in de klas. Juf Marjo is op maandag, dinsdag en om de week op woensdag in de klas. Juf Dorien is om de week op woensdag en iedere donderdag en vrijdag in de klas. Dit schooljaar hebben we in SO2 al heel hard gewerkt en veel geleerd. Zo hebben we bij rekenen al lastige minsommen en plussommen geleerd. Ook zijn Jovan, Feije, Silvano, Zoë en Youri aan het oefenen met de klok. Zij kunnen de uren, halve uren en kwartieren van een klok al lezen. Knap hoor. Feije en Zoë oefenen nu met de digitale klok. We oefenen ook hard op het lezen. Jort kan al super goed schrijven. Yolanthe, Romy N, Romy W en Metz werken heel hard aan erbij en eraf sommen. Zij kunnen de euromunten ook al goed tekenen met stoepkrijt. We hebben ook hard geoefend met de ie, ei, eu en ui. Romy N, Yolanthe, Roel, Romy W, Metz en Luuk kunnen al woorden leggen met deze letters.
 
Op woensdag hebben wij met de hele klas gym van meester Sten. Sommige kinderen mogen zelfs op maandag even extra komen gymmen. Daarnaast gaan wij elke vrijdagmiddag met het SO zwemmen.
 
Tot nu toe hebben we dit schooljaar ook al veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we al met de bus naar een voorstelling van de Clini Clowns geweest. We hebben hier de clowns mogen helpen. En natuurlijk hebben we ook veel gelachen. Op woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek bij ons op school ook geopend. Deze werd speciaal geopend door een heks. Zij kwam bij ons voorlezen, omdat het thema dit jaar ‘gruwelijk eng’ is.
 
In SO2 is ook de wethouder dit schooljaar op bezoek geweest. Zoë en Feije hebben hun mooie tekeningen mogen presenteren aan de wethouder. De wethouder was erg blij en trots op deze meiden.