Hub Noord-Brabant
 

Nieuws uit VSO 2B

Even voorstellen…
Wij zijn VSO2B. Onze leerlingen zitten in de eindgroep en dat betekent dat er veel leerlingen al stage lopen of zich gaan oriënteren op stage middels werken op locatie.

Er zijn leerlingen die bijvoorbeeld stage lopen bij het Kruidvat, in de ouderenzorg, bij een hovenier, de natuurtuin, Staatsbosbeheer en Hebbes (Cello). 

We hebben 15 leerlingen in de klas. Zes meiden en negen jongens. Iedere leerling is anders. We hebben jongens en meisjes met verschillende geloofsovertuigingen, achtergronden, eetgewoontes, meningen, gebruiken, waarden en normen. Dat botst wel eens en het is juist onze taak om samen één groep te vormen. Respect voor elkaar vinden we in onze klas erg belangrijk.

Maar ook ervaringen uitwisselen over stage en werkervaring. Elkaar helpen en ondersteunen. Gebruik maken van elkaars sterke punten. Meer verantwoordelijkheid kunnen dragen en meer inspraak in wat je zelf nog graag wil leren. 

Kortom een goede voorbereiding op werken en de weg naar zelfstandigheid. En daar dragen wij als juffen (Gabi, Romy, Keete en Yvonne) en het Dienstencentrum (Mieke) graag een steentje aan bij! 
Groetjes VSO2B