Hub Noord-Brabant
 

Bewegingsonderwijs

Het vak Bewegingsonderwijs wordt als een belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma gezien binnen onze school. Elke klas ontvangt minimaal eens per weekgymles van een vakleraar. In de lessen staat de motorische ontwikkeling en de sociale omgang tijdens sport- en spel centraal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de leerlingen deelnemen aan het sportstimuleringsproject Special Heroes. We laten leerlingen kennismaken met verschillende sport- en spelmogelijkheden gericht op vrijetijdsbesteding. 

Sinds dit schooljaar heeft Hub Rosmalen het vignet de Gezonde School. Dit houdt in dat wij op een structurele wijze aandacht besteden aan een gezonde leefstijl. Dit doen we op het gebied van Sport door middel van het sportstimuleringsproject Special Heroes. Op het gebied van voeding willen we als school richtlijnen aangeven voor de pauzehap, lunch en traktaties. 

Zwemonderwijs

We hebben drie mogelijkheden om zwemonderwijs aan onze leerlingen te geven:
                 - Instructiebad met beweegbare bodem op onze eigen school
                 - Gemeentelijk zwembad “Kwekkelstijn” in Rosmalen
                 - Zwembad “Sportiom” in ’s-Hertogenbosch.

Met deze baden kan er op niveau gezwommen worden. Een hoog percentage van de leerlingen is dan ook in het bezit van zwemdiploma A en steeds meer leerlingen ook van diploma B. Eenmaal per jaar wordt er voor de betreffende zwemdiploma’s gezwommen. Ter voorbereiding naar het officiële K.N.Z.B. diploma maken we gebruik van stimuleringsdiploma’s.

Wij stellen ons bij dit belangrijke vormingsgebied de volgende doelen:

- plezier beleven in en genieten van alle activiteiten in het water, (watervrij maken) en daar
  waar mogelijk komen tot het aanleren van de zwemslagen; 
- komen tot het behalen van diploma A en B, als dit tot de mogelijkheden behoort; 
- het vergroten van de conditie en kennismaken met een vorm van vrijetijdsbesteding.

Onze school beschikt over een eigen zwembad op het terrein. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt dat de leerlingen extra zwemlessen kunnen krijgen ter bevordering van de motorische ontwikkeling.