(Stage)bedrijven

Hub Noord-Brabant begeleidt leerlingen bij hun overgang van school naar een passende werkplek. Stages bij bedrijven in de regio zijn een belangrijk onderdeel van dit traject. Ons uitgebreide bedrijvennetwerk laat zien dat veel werkgevers graag hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Stagebegeleiders, jobcoaches en andere professionals zorgen met begeleiding en ondersteuning voor een succesvolle samenwerking.

Oefenen of bouwen

Voor bedrijven zijn er twee soorten stages mogelijk. U biedt leerlingen tijdelijk een stage aan om praktijkervaring op te doen. Of u bouwt tijdens de stage samen met de jongere aan een toekomstige werkplek binnen uw organisatie.

Onze professionals zijn er voor u

Welke vorm u ook aanbiedt, goede begeleiding tijdens de werkzaamheden is belangrijk voor een succesvolle stage. Wat heeft een leerling nodig? En wat kunt u als organisatie bieden? Dat stemmen we af voordat een jongere aan zijn of haar stage begint. Tijdens de stage heeft u regelmatig contact met een vaste stagecoach. Ook kunt u hen benaderen voor advies of ondersteuning.

Voordelige regelingen

Gaat een jongere na de stage bij u werken? Dan zorgt een jobcoach van de gemeente of de stagecoach voor de verdere passende begeleiding. Door de no-riskpolis heeft u geen kosten bij ziekteverzuim. Bovendien kunt u gebruikmaken van loonkostensubsidie. Uiteraard helpen wij u graag bij de aanvraag.

Meer informatie?

Bel of mail ons om een afspraak te maken. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.
Telefoon 073 - 523 11 92
E-mail
arbeidstoeleiding@hubnoordbrabant.nl