Hub Noord-Brabant
 

Vragen?

Onze logopediste, Angela Wijnands, is werkzaam op dinsdag en donderdag.


 

Naar de Plus

Op 9 november zijn wij met de Leespraat-groep naar de Plus geweest. Aangezien het nieuwe thema “Bereiden van gezond voedsel” was, gingen we op zoek naar de 7 nieuwe woorden van Leespraat: koffie, thee, kaas, vlees, brood, groente en fruit.
Leespraat is een communicatiemethode waarbij kinderen hele woorden leren herkennen (globaalwoorden). Door deze woorden te koppelen aan woordbeeldkaartjes, wordt geprobeerd het visuele woordbeeld in te slijpen. Door dit veel te oefenen en de woordenschat uit te breiden wordt geprobeerd vanuit deze globaalwoorden stap voor stap toe te werken naar het herkennen van letters en woorddelen, zodat het uiteindelijke doel ook leren lezen zal zijn.
Tijdens ons bezoekje aan de Plus hebben we foto’s gemaakt van fruit, groente, koffie, thee, brood, kaas en vlees. We hebben gekeken of de woorden ook in de winkel terugkwamen.
Na afloop van ons uitstapje had juf Angela nog een leuk verhaal met foto’s in de app Pictello gezet, zodat we ons uitstapje nog vaker kunnen zien en horen op de iPad.
Het was een leuk en leerzaam uitstapje!

Groetjes van Inge, Chrétien, Maksim, Roy, Sylvi en Okke