h u b

Daniëlle van Rangelrooij - Groepsleraar

Daniëlle van Rangelrooij is groepsleraar bij Hub. Ze is pas dit schooljaar begonnen en vindt het nu al keileuk, zoals ze zelf zegt! Onderwijservaring heeft ze volop, Daniëlle werkte 17 jaar in het regulier basisonderwijs. Toen vond ze het tijd voor wat anders en maakte ze de overstap naar het speciaal onderwijs.

Dagelijks een compliment en een knuffel

Ieder zijn doel

“Ik kende het speciaal onderwijs alleen van een stage tijdens mijn opleiding. Ik herinner me dat er best veel tijd ging naar zorg. Dat is in mijn groep anders. Ik ben vooral bezig met lesgeven, maar wel op verschillende niveaus. Zo werkt niet de hele groep naar bijvoorbeeld hetzelfde leesniveau toe, maar hebben ze stuk voor stuk hun eigen doelen. Dat is een groot verschil met het regulier onderwijs.”

100 vragen

“De begeleiding bij Hub is echt supergoed geregeld. Ik ben gekoppeld aan een collega die elke donderdag even in mijn groep komt kijken. Dat voelt niet als controle, maar als een fijne back-up. En ik kan al mijn vragen stellen. Dat kan trouwens aan al mijn collega’s. Iedereen maakt graag tijd voor je, zelfs als ze al met hun jas aan staan. Ik had als nieuweling elke dag wel 100 vragen en ik heb me niet één keer bezwaard gevoeld.”

Keileuk werk

“Ik had mezelf een jaar gegeven om te ontdekken of het speciaal onderwijs bij me past. Maar ik wist al snel dat ik het werk leuk vind. En nu ik hier 10 maanden rondloop, weet ik zeker dat ik wil blijven. Geen dag is hetzelfde en de kinderen zijn zo positief en vrolijk. Ik hou ook van hun primaire reacties. Hier krijg je nog knuffels en vertellen leerlingen in een opwelling hoe lief ze je vinden. En dat is geen uitzondering, maar dagelijkse kost!”