h u b

Laila Majaiti - Groepsleerkracht

Laila Majaiti is dit schooljaar gestart als groepsleraar bij Hub. Na een aantal jaar groep 8 in het regulier onderwijs zocht ze een nieuwe uitdaging. Ze wilde meer individuele aandacht besteden aan leerlingen. Via een oud-collega hoorde ze enthousiaste verhalen over Hub, dus toen er een vacature kwam, waagde Laila de sprong.

Ik word hier zo gelukkig van!

Goede begeleiding

“Ik moest in het begin wel wennen. Het onderwijs is hier compleet anders. En ook zijn de leerlingen groter en mondiger. Maar al snel voelde ik me hier op mijn plek. Dat komt vooral door de fijne collega’s die me van begin af aan goed begeleid hebben. Ik kan altijd bij ze aankloppen. Ik krijg ook hulp bij het in kaart brengen van mijn competenties en bij het maken van een leerontwikkelplan. De begeleiding is geen loze belofte van Hub, ik voel me echt gesteund.

Hier kun je het verschil maken

“Wij hebben verschillende units op school. En de aanpak en dagindeling verschillen per unit. In mijn groep kijken we of leerlingen klaar zijn voor de entreeklas, mbo 1. We screenen of ze de juiste competenties hebben om door te stromen. En ik leer ze vaardigheden die ze nodig hebben, bijvoorbeeld een stukje concentratie. Ook heb ik tijd om met elke leerling doelen te stellen, hoe klein die ook zijn. Daar komen mooie dingen uit. Ik voel dat ik hier iets kan betekenen.”

Andere aanpak

“Leerlingen in het speciaal onderwijs hebben een andere aanpak nodig. En die krijgen ze ook! Wanneer ze bijvoorbeeld aangeven dat hun hoofd vol zit, dan hoeven ze even niet mee te doen. Soms is 2 minuten opladen al genoeg om weer verder te kunnen. In het regulier onderwijs was daar geen ruimte voor, maar hier kan dat. Ze mogen zichzelf zijn en daar word ik zo gelukkig van.”