h u b

Nathalie Vorstenbosch - Stagiaire onderwijsassistente

Nathalie Vorstenbosch is 46 jaar en loopt sinds januari van 2021 stage bij Hub. Ze werkte hiervoor 25 jaar lang in de financiële administratie en werd door een reorganisatie aan het denken gezet. Toen haar dochter startte met de pabo-opleiding, trok dat haar over de streep en startte ze met de eenjarige opleiding tot onderwijsassistent.

Dit werk had ik veel eerder moeten gaan doen

Beeld bijstellen

“Om me te oriënteren op een stageplaats belde ik vorig jaar een rondje in de regio waar we wonen. Bij Hub was ik van harte welkom en mocht ik kennis komen maken. Mijn beeld van een school die vooral dient als zorginstelling voor kinderen met zware beperkingen moest ik al snel bijstellen: er wordt hier ook onderwijs verzorgd, gespeeld en geleerd en de leerlingen functioneren op verschillende niveaus. Ik heb altijd met mensen willen werken en ben nog nooit zo enthousiast geweest over mijn baan. Dit werk had ik veel eerder moeten gaan doen.”

Leeftijd een pluspunt

“Mijn binnenkomst bij Hub was warm: ik voelde me al gauw thuis binnen de organisatie en had een klik met mijn directe collega’s en mijn stagebegeleider, die altijd tijd voor me maakt. Mijn leeftijd heeft me hier nooit in de weg gezeten, al krijg ik  natuurlijk best af en toe vragen hoe ik bij Hub beland ben. Soms ervaar ik mijn leeftijd hier zelfs als een pluspunt, want ik merk dat ik in mijn leven al kennis en ervaring heb opgedaan die ik nu kan toepassen.”    

Onderwijsassistent als rechterhand

“Ik combineer mijn studie met twee dagen stage bij Hub. Ik loop weliswaar mee als stagiaire, maar ik ben echt opgenomen in het team: ik bied individuele begeleiding aan kinderen, ik leg dingen klaar en ga met de groep mee naar bijvoorbeeld de gymles. Ik voel me verbonden met leerlingen en collega’s. Bij Hub fungeert de onderwijsassistent als rechterhand van de leerkracht. Ik zie ernaar uit die rol in de toekomst te vervullen.”