Hub Noord-Brabant
 

Koken

Inleiding
Neem een kijkje in de keuken van Hub noord brabant locatie Oss
Leren om een eigen maaltijd te maken, of leren dit samen te doen.
Tijdens de vak lessen tuinbouw worden veel van onze producten gekweekt waarna wij ze kunnen gebruiken voor de kookles. 
 
Kookles
Met de kooklessen streven we ernaar dat onze leerlingen zo veel mogelijk zelfstandig een maaltijd kunnen koken of daarbij kunnen helpen. Hier worden de basisvaardigheden aangeleerd op het gebied van koken, veiligheid en hygiëne. Elke leerling krijgt de mogelijkheid om op zijn of haar niveau te werken. We maken hiervoor gebruik van picto-recepten, eenvoudig geschreven recepten met foto’s en geschreven recepten. Wanneer de leerlingen doorstromen naar de bovenbouw, wordt naast het huishoudelijk leren koken ook meer aandacht besteed aan de beroepsvaardigheden voor het werken in de keuken.
 
Branchegericht koken
Daarnaast bieden wij de cursus ‘ Branchegericht koken’ aan. Met het landelijk erkend certificaat, vergroot de leerling zijn kansen op de arbeidsmarkt in de richting van de horeca.  
Hiermee hebben de leerlingen een mooie basis om onder begeleiding te kunnen gaan werken in de horeca. De cursus duurt ongeveer een half jaar. Ze leren o.a. technische vaardigheden zoals, snijtechnieken, vaardigheden op het gebied van hygiëne en krijgen materialenkennis.
 
Activiteiten
Als er activiteiten of evenementen op school zijn waar onze leerlingen vanuit het vak koken ook aan deel kunnen nemen, dan zorgen wij hier natuurlijk met alle plezier voor…
Bijvoorbeeld:  kerst, restaurant voorjaarsmarkt, en alles waar we verder nog in kunnen helpen.
 

Koken